Anasayfa | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle| Foto Galeri | RSS Kaynağı|Açılış Sayfam Yap| İletişim

İngilizce-Türkçe Sözlük

Arama


Gelişmiş Arama

Şans Oyunları

İzinsiz Zeytin Ağacı Kesene Ağaç Başına 60 YTL Ceza

Zeytin ağaçlarının kesilerek binaların yükseltildiği arazilerde, zeytin kesimlerinin önlenebilmesi için yasal düzenleme yapıldı. Buna göre, zeytin ağaçlarına bakmayan insanlara 10 YTL, zeytin ağacını kesenlere de ağaç başına 60 YTL para cezası verilecek.

Kategori  Kategori : İznik Güncel Haber
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1444
Tarih  Tarih : 25 Ocak 2008 22:01




        Zeytin ağaçlarının kesilerek binaların yükseltildiği arazilerde, zeytin kesimlerinin önlenebilmesi için yasal düzenleme yapıldı. Buna göre, zeytin ağaçlarına bakmayan insanlara 10 YTL, zeytin ağacını kesenlere de ağaç başına 60 YTL para cezası verilecek.

        Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen "Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlardan Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile zeytin acağı kesenlere verilen cezalar artırıldı. Bursa'da Gemlik başta olmak üzere, Mudanya ve İznik gibi zeytinciliğin bol olduğu bölgelerde, villa yapımı amacıyla yapılan zeytin katliamı her geçen yıl artış gösteriyordu. Bunun en son örneği geçtiğimiz günlerde İznik'in Çakırca köyünde bir üreticinin 25 yıllık 185 adet zeytin ağacını kesmesiyle görülmüştü. Üretici, zeytin ağaçlarını kesme gerekçesini, devletin verdiği fidan desteğinden yararlanmak şeklinde açıklamıştı.

        Mecliste görüşülen tasarının kabul edilen maddelerine göre, zeytinliklerine bakmayan üreticiye ağaç başına 10 YTL, izinsiz zeytin ağacı kesen veya sökenlere ise ağaç başına 60 YTL para cezası verilecek. Tasarının zeytin ağaçlarıyla ilgili kabul edilen maddeleri, Bursalı zeytin kooperatiflerini memnun ederken, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman konu hakkında mecliste yaptığı konuşmada zeytin ağaçları yerine apatman dikildiğine dikkat çekmişti. Kaynak:haberler.com


Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz


  İznik Güncel Haber

  En Çok Okunan Haberler

Gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeliyiz? Tahsin ERGUN
Tahsin ERGUN

Yazarlarımız

Son Dakika Haberleri

Anket

Sitemizin Yeni Yüzünü Nasıl Buldunuz?





Tüm Anketler

© 2007 Tüm Hakları Saklıdır
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

| malatya | ege-rehberi |

Google



Yaşam ve İnsanlar

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi